Welkom!

Ik wil me inzetten om Grave op een goede manier te laten opgaan in de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Grave bij het Land van Cuijk?
Grave is het Land van Cuijk!

Goede jaarwisseling! Denk ook aan de dieren! Hou het veilig!

Ben Peters, is 66 jaar, getrouwd met Lia de Groot en vader van twee dochters Laura en Marleen en Opa van Sam en Guus. Hij is geboren in Overasselt en woont sinds 1987 weer in Grave. Zijn vrouw Lia is een Gravin, zijn jongste dochter woont met haar gezin in Grave en zijn oudste dochter woont met haar gezin in Mill. Samen met zijn gezin mag hij het Land van Cuijk dan ook echt wel “thuis” noemen.

Ik ben CDA lid sinds 15 januari 1998 en ben altijd actief bij het CDA, afdeling Grave, betrokken geweest. Ik ben op dit moment nog actief in de programmacommissie van het CDA Land van Cuijk en was campagneleider voor de (succesvolle) peiling die tijdens de Tweede Kamer verkiezingen onlangs in Grave is gehouden. Voor de verschillende functies die ik heb vervuld verwijs ik naar mijn LinkedIn-profiel.

Ik wil me in het bijzonder inzetten om de afstand van inwoner naar tot het bestuur te verkleinen en om daarmee het vertrouwen te versterken in de nieuwe bestuursorganisatie. Het begrip “kerndemocratie” zal moeten worden ingevuld.

Om die reden participeer ik in de expertgroep van het ministerie van BZK en heb bijgedragen aan het rapport “Verkenning van het concept federatiegemeente” en heb ik, op persoonlijke titel, verschillende publicaties over het “Kernraden model” geschreven. Het “kernraden model” is een vernieuwende kijk op een alternatief voor herindelingen zoals wij die tot nu toe kennen. Lokaal bestuur heeft mijn bijzondere aandacht.

Als ik mijn persoon in twee woorden moet omschrijven dan ben ik een creatieve verbinder. Ik heb mij als bestuurder van de gemeente Grave een aantal jaren actief bewogen in het Land van Cuijk als ook in de diverse gremia van de regio. Mijn affiniteit ligt in brede zin aan de RO kant, bestuur, recreatie, toerisme en cultuur/historie.